УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Моля, прочетете внимателно и докрай настоящите Условия за ползване на интернет страницaтa snimkiteni.bg, преди да направите Регистрация и/или Поръчка на сайта.

 

Раздел I. Общи условия

1. Предмет

Настоящият Документ представлява Условията за ползване или Общите условия на SnimkiteNi.bg, които уреждат правилата за използването на сайта snimkiteni.bg, включително сключването на Договор за покупко-продажба от разстояние с Продавача.

Продавачът запазва правото си по всяко време и без предизвестие да изменя настоящите Условия за ползване, по своя преценка и съобразно съществуващите закони на Република България.  В случай на такава промяна ние ще публикуваме на Сайта изменената версия на Документа и датата на последната актуализация, поради което Ви молим периодично да проверявате съдържанието на настоящия Документ.Изменените Условия за ползване влизат в сила незабавно и стават задължителни за Потребителя от момента на публикуването им на Сайта, освен ако изрично не е упоменато друго. При направата на всяка поръчка се прилагат Условията за ползване, които са били в сила към момента на сключването на Договора от разстояние между Клиента и Продавача.

Условията за ползване са приложими при всяко посещение и/или направа на Поръчка на сайта и са валидни до заличаването (изтриването) на Профила на Потребителя и/или при преустановяване дейността на сайта. Заличаването на Профила на Потребителя не е равнозначно на прекратяване на договорните взаимоотношения, в случаите на вече направена покупко-продажба от разстояние. 

При направата на Регистрация, Потребителят отбелязва, че е съгласен с Условията на ползване на SnimkiteNi.bg. При направата на всяка Поръчка клиентът подписва Декларация, с която се съгласява със съдържанието и срока за изпълнението на поръчката, Условията за ползване на сайта и се задължава да получи и заплати поръчката си.

 

2. Данни за Продавача

Снимките Ни.БГ ООД е със седалище и адрес на управление гр.Варна, вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 202247738, ДДС номер BG202247738. 

Снимките Ни.БГ ООД изпълнява функциите на Администратор на електронния магазин SnimkiteNi.bg, под формата на сайта snimkiteni.bg.

Можете да се свържете с Продавача на телефон 0889 222 399 (понеделник-четвъртък от 11.00ч. до 16.00ч.), на имейл administrator@snimkiteni.bg или през формата за контакти на сайта тук. Най-бързата връзка с нас е чрез текстово съобщение във Viber. Отговаряме при първа възможност и в неработни дни.

3. Авторски права

SnimkiteNi.bg е запазена търговска марка (™) за фотографски услуги и копиране на снимки, регистрирана в Патентното ведомство на Република България.

Съдържанието в Сайта (информация, данни, услуги, текст, снимков материал, изображения и графики и т.н.) e изрична собственост на Снимките Ни.БГ ООД и/или на неговите партньори и доставчици и е защитено с авторски права. Нито една част от този Сайт не може да бъде възпроизвеждана под никаква форма, с каквато и да е цел и в каквато и да е медия или среда без изричното писмено съгласие на Снимките Ни.БГ ООД. Всяко неупълномощено използване на съдържанието ще се тълкува като нарушение на Закона за авторското право и сродните му права, Закона за марките и географските означения и другите действащи закони. Употребата им извън този смисъл като публикуване, размножаване, всяка форма на комерсиално използване, както и препредаването на трети лица в пълна, частична или преработена форма без знанието и съгласието на Снимките Ни.БГ ООД е забранено.

4. Право на ползване

Всеки Потребител има правото да разглежда Сайта и неговото съдържание, като за тази цел не е необходима регистрация. Регистрацията е задължителна за направата на Поръчка на сайта.

Услугите в Сайта са предназначени за Потребители, които са пълнолетни и дееспособни за сключване на сделки. С достъпа до Сайта и с приемането на настоящите Условия за ползване Потребителят декларира, че е пълнолетен и отговаря на тези условия. SnimkiteNi.bg не носи отговорност в случаите, в които тази информация е невярна.

5. Поверителност и лични данни

Наш основен ангажимент е защитата на Вашите лични данни. Тези данни включват не само личните данни, достъпни във Вашия профил, но и файловете, които ни изпращате за копиране на снимки.

SnimkiteNi.bg обработва Вашите лични данни съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Данните, които са необходими за направата на регистрация или поръчка на сайта са: име и фамилия, e-mail, мобилен телефон за връзка, адрес за доставка, пощенски код, данни за фактура (ако Клиентът е посочил, че желае да бъде издадена такава). За да можем да обработим Вашата поръчка по възможно най-добрия начин, запазваме необходимите за изпълнението на Вашите поръчки данни и ги споделяме в частта, касаеща доставка на поръчката единствено със съответната куриерска фирма, изпълняваща доставката. Куриерската фирма, с които могат да бъдат споделени Вашите данни е Интерлогистика.

За да функционира правилно нашият уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницата, без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics и Google Webmaster tools. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

Ние Ви гарантираме, че е изключено Вашите снимки и информацията за Вас, която сте ни предоставили, да стане публично достояние, да бъде злоупотребено с нея или да бъде предоставена на трети лица за техни цели. Единствените случаи, в които Вашите лични данни  могат да бъдат предоставяни на трети лица, различни от горепосочените, са във връзка със защита на нашите законни интереси. Те могат да включват:

 1. Мерки за защита на уебсайта и потребителите на сайта срещу кибератаки,
 2. Мерки за предотвратяване и откриване на престъпления и измами, включително предаване на информация на компетентни публични органи съгласно съществуващите закони на Република България.

Всички файлове, които сте ни изпратили като Поръчка за копиране на снимки, се съхраняват при условията на ограничен достъп до изпълнение на поръчката. Достъп до файловете Ви в този период имат Администратора на сайта и Кописта (ако поръчката съдържа снимки или продукт със снимка). След като поръчката Ви е изпълнена, достъп до файловете Ви в срок от 30 дни има САМО администраторът на сайта. След този срок файловете се изтриват безвъзвратно от носителя за временно съхранение на поръчките. Клиентът има право да изиска файловете му да бъдат изтрити преди изтичането на този срок в следните случаи:

 1. Поръчката е отказана от Клиента или Администратора съгласно Условията за ползване на сайта преди нейното изпълнение,
 2. След получаването и заплащането на Поръчката от Клиента. В този случай Клиентът е длъжен да уведоми SnimkiteNi.bg по e-mail или през формата за Контакти на сайта, че поръчката му е получена успешно и декларира, че не предявява претенции свързани с поръчката. В този случай Клиентът се отказва от правото си на Рекламация, замяна или връщане на стоката.

Всички файлове и/или продукти, които са качени на сайта, но за които няма направена Поръчка, се съхраняват в Количката на клиента в рамките на 24 часа, след което безвъзвратно се изтриват. 

Регистрацията и данните на потребители, които не са направили своята първа поръчка в рамките на 6 месеца, считано от датата на регистрация, както и на тези наши клиенти, които не са посещавали сайта в период от 24 месеца, се заличават напълно.

6. Цени

Всички цени на продуктите и/или услугите, посочени на сайта, са крайни, обявени в лева (BGN) с включено ДДС и всички други изисквани по закон данъци или такси. Цените на продуктите са показани без цената на доставка. Информация относно цената на доставка можете да получите в Раздел II. Поръчки – Доставка на поръчките или в процеса на направата на Поръчката.

7. Промоции и отстъпки

На сайта се публикуват регулярни и периодични промоции. Те се обявяват в в раздел Промоции, както и в полето за реклами на началната страница. Програмата начислява автоматично промоциите при направата на Поръчка (или сборът от поръчките), ако клиентът отговаря на условията им. SnimkiteNi.bg не предлага индивидуални отстъпки, които не са публикувани на сайта. 

 

Раздел II.Поръчки

1. Срокове за изпълнение

SnimkiteNi.bg предлага два вида поръчки – Нормална и Бърза. Сроковете за изпълнение на поръчките са посочени в раздел Срокове за изпълнение, при прегледа на поръчката преди нейното финализиране, както и в e-mail-а със съдържанието на поръчката, което се генерира автоматично при успешно завършена поръчка. Сроковете за изпълнение на поръчките не включват сроковете за доставка на пратките. При лоши метеорологични условия, свързани с трудно проходими пътища, при доставки в райони на страната, които са с временно ограничение на достъпа, при възникнали внезапни технически обстоятелства, свързани с прякото изпълнение на поръчките, при свръхнатоварвания и в условията на кампанийност, SnimkiteNi.bg запазва правото си да удължи срока за изпълнение на нормалните поръчки с максимум 4 работни дни, като не дължи компенсация за това. В случай на възникнал технически или друг проблем, възпрепятстващ прякото изпълнение на поръчките, SnimkiteNi.bg уведомява клиентите, които имат направена бърза поръчка за възможно забавяне в изпълнението ѝ. Това не се е случвало до сега. 

2. Доставка на поръчките

Доставката на поръчките е на цена 5.80лв до всяко населено място на територията на страната, независимо дали доставката е до адрес или до офис на куриерската фирма. Сайтът използва само услугите на куриерската фирма, с която има сключен договор за доставкa. Това е куриерска фирма Интерлогистика. Клиентите не могат да избират куриерска фирма, с която да бъде доставена пратката им. Клиентът може да посочи доставка до офис на куриерската фирма като в полето за адрес на доставка напише „До поискване, до офис на куриерска фирма”. Моля, проверете предварително дали куриерската фирма има офис във Вашия град! Фирмата не доставя пратки в почивни и празнични дни!

Куриерскатеа фирма, с които SnimkiteNi.bg има сключен договор, се свързва с получателя по телефона малко преди доставката. Поради тази причина е необходимо да отговаряте на телефонните обаждания от куриера. SnimkiteNi.bg изпраща e-mail с номера на товарителницата и телефон за връзка с куриерската фирма в момента, в който поръчката е изпълнена и окомплектована. За забавяне на доставката на пратките Снимките Ни Бг ООД не носи отговорност, тъй като тази дейност не зависи от нас. Рекламации относно доставките и обслужването на куриерите трябва да бъдат подавани към офисите на куриерска фирма Интерлогистика. Ако ни информирате за проблем с доставка на пратката Ви, ще окажем пълно съдействие за установяване на причините и доставка на пратката.

Куриерите доставят пратките до входа на блока/сградата. Пратките се изпращат с наложен платеж и БЕЗ опция „Преглед и тест”. В случаите, в които има проблем с изпълнението на поръчката или съдържанието на пратката, Клиентът уведомява SnimkiteNi.bg за това съгласно Условията за ползване (Раздел V. Отказ от поръчка, рекламации и право на връщане на стока). Клиентът няма право да върне или да откаже получаването на пратката без изричното съгласие на SnimkiteNi.bg.

ПОРЪЧКИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОЛУЧАВАТ НА МЯСТО В ОФИСА НА ФИРМАТА.

3. Начини на плащане

Стандартният начин на плащане е чрез наложен платеж, в брой на куриера при доставка. Куриерите нямат ПОС терминал. Бързи поръчки се изпълняват само чрез предварително заплащане по банков път. Ако желаете да заплатите поръчката си предварително, (ако например искате да направите подарък на роднини, приятели или живеете в чужбина, а получателят е в България), моля, свържете се с нас във Вайбър след направата й, за да Ви изпратим детайли на фирмена банкова сметка.

4. Статус на поръчка

Справка за статуса на поръчката и нейното съдържание се прави след Вход в сайта и повторно натискане на бутона за вход/профил ("човечето"). Клиентът получава e-mail при всяка промяна на статуса на поръчката – „Приета”, „За изпълнение”, „Изпратена”или „Отказана”. Администратор на сайта се свързва с клиентите по телефона само при само при възникнал проблем или при необходимост от допълнително уточнение относно поръчката. Във всички останали случаи, SnimkiteNi.bg изпраща съобщение във Viber или e-mail до клиента.

5. Сключване на договор

Всеки клиент с натискане на бутона „Изпрати поръчката” изразява своето съгласие за сключване на Договор за покупко-продажба от разстояние със задължение за последващо заплащане.

SnimkiteNi.bg изпраща известие до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което няма смисъла на потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението й.Това уведомление SnimkiteNi.bg прави на посочения в регистрацията на клиента e-mail.

Поради тази причина Продавачът има правото да не достави част или всички или да не изпълни част или всички Услуги от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи SnimkiteNi.bg уведомява за това Клиента чрез e-mail или със съобщение във Viber. В този случай клиентът може да замени поръчания продукт с друг, ако такъв е наличен.  Всяка поръчка трябва да бъде потвърдена от клиента чрез Viber на телефон 0889222399 с текст : потвърждавам поръчка ...(номерът на поръчката).

Договорът между продавача и клиента се счита за сключен в момента, в който статусът на поръчката е „Изпълнена” и/или "Изпратена". Клиентът получава известие за това на електронната поща. SnimkiteNi.bg не носи отговорност в случаите, в които клиентът не получи e-mail известие за промяна в статуса на поръчката, както и в случаите, в които клиентът е посочил грешен e-mail в регистрацията си, или има друг технически проблем, възпрепятстващ известяването на клиента по e-mail. Във всички случаи промяната на статуса на поръчката се отразява в профила на клиента, раздел „Моите поръчки”.

 

Раздел III. Изисквания към файловете

В този раздел ще Ви запознаем с изискванията към файловете, за да бъдат снимките Ви с добро качество. Моля, обърнете сериозно внимание на редовете, които следват!

1.  Качване на файловете

Моля, НЕ използвайте за браузър Internet Explorer, тъй като ако версията е по-стара от 10.0, може да има проблеми с качването на файлове или направата на поръчка. Препоръчваме Ви да използвате за браузър GoogleChrome или MozillaFirefox. Скоростта на качване на файловете зависи от параметрите на Вашия компютър и скоростта на използвания от Вас интернет. Скорост на качване (upload speed) по-малка от 10mb/s ще Ви изнерви и забави при качването на по-голям брой файлове. Проверете скоростта на Вашия интернет тук . Всички файлове се копират 1 към 1.

2.  Изисквания към файловете

При поръчка на снимки качвайте само файлове с добро качество. Имената на файловете (ако са променяни оригиналните имена) не трябва да съдържат символи, които се използват в програмирането (&,*,+,>,% и т.н.). Тези файлове в повечето случаи не се качват на сървъра, въпреки че ги виждате в предварителния преглед и са отразени в първоначалната информация за съдържанието на поръчката. Поръчки се изработват от РЕАЛНО качени файлове! Размерът на файловете за снимки с формат 9х13, 10х15 и 13х18 не трябва да бъде по-малък от 1200х1800px, а за формат на снимките 15х21 и 20х30 - не по-малък от 2400х3600px при резолюция 300ppi. Не се приемат рекламации за снимки, ако файловете са с размери, по-малки от тези, а също така и за файлове, които са размазани (не са на фокус) и с неподлежащи на корекция цветове, яркост, контрасти и др. 

Моля, не качвайте файлове, свалени от интернет, Facebook, прехвърлени прeз Messenger, Viber, WhatsApp, GooglePhotos, iCloud, както и скрийншотове. Тези файлове са с ниска резолюция и снимките не стават с добро качество. Ако качите такива файлове, ние ще направим снимки от тях като приемаме, че въпреки лошото им качество, Вие желаете да имате снимки от тези файлове. Програмата ще Ви покаже съобщение за файлове с ниска резолюция. Това съобщение има единствено спомагателна функция с цел да Ви улесни при подбора на файловете и не следва да се възприема като единствен фактор за качеството на качените от Вас файлове. SnimkiteNi.bg не носи отговорност в случаите, в които програмата не е изписала съобщение за ниска резолюция, а след копирането снимките са с ниско качество. Разгледайте настройките за големина на файловете на Вашия фотоапарат или телефон и ги коригирайте ако е необходимо, за да бъдат с достатъчен размер за копиране на снимки с добро качество. Ако се съмнявате в качеството на файловете, не се колебайте да поискате консултация от нас като се обадите на публикувания в раздел "Контакти" телефонен номер или ни изпратите текстово съобщение на Вайбър. Отговорността за подбора на файловете и тяхното съдържание е изцяло на клиента. Ако има файлове със скрити или видими надписи(защитни знаци) за използване на софтуер с изтекъл или невалиден лиценз, снимките ще бъдат копирани с тези знаци.Те не могат да бъдат премахнати. Също и водните знаци(надписи), които слагат върху файловете някои фотографи. Възможно е да не ги забележим и да направим снимките с тях. Не носим отговорност за това.

SnimkiteNi.bg НЕ носи отговорност за съдържанието на поръчката Ви, подборът на файловете за копиране е изцяло задължение на клиента!

3. Преглед на файловете

Качеството на снимките зависи изцяло от качеството на качените от Вас файлове! След като качите всички файлове, имате възможност да ги разгледате в по-голям размер като кликнете върху файла. Ако кликнете с мишката върху полето на конкретен файл, програмата изписва информация за името, размера и резолюцията му. По този начин можете да прецените качеството на даден файл и да го изтриете като използвате бутона за изтриване на файлове (означен със символ „кошче”).  Имате възможност за промяна на зададения размер и брой снимки индивидуално за всеки файл след като приключи качването на всички файлове. Ако желаете да промените формата на снимките само на част от файловете, натиснете бутона, означен със символ зъбно колело, намиращ се в горния край на всеки един файл. Опцията за завъртане на файла е създадена единствено за улеснение на Клиента при разглеждането на файловете и не влияе върху начина на копиране на снимките.

4. Цветен профил /разлики в цветовете на файловете/

За да бъдат снимките Ви с цветове, максимално близки до тези, които виждате на Вашия екран, е необходимо файловете, които ни изпращате за копиране, да бъдат в стандартен sRGB профил. Увеличава се броят на поръчките, които съдържат некалибрирани файлове, както и такива, обработени от професионални фотографи (сватби, кръщенета, коледни фотосесии и др.), които са Ви изпратили файлове в различен цветен профил като например Adobe RGB, ProPhoto RGB, DCI-P3 и др. Това води до много големи разлики между цветовете, които виждате на Вашия екран и това, което се копира на хартия. Най-големите разочарования от клиентите са именно от тези файлове. Преди направата на поръчка, е необходимо да проверите цветния профил на файловете и да ги конвертирате, ако са с профил, различен от sRGB. Информация за цветния профил можете да откриете в детайлите на файла (десен бутон върху файла – Properties– Details). 

 

Раздел IV. Корекции и копиране на файловете

Наш приоритет е качеството на Вашите снимки! Вярвайте ни, ние правим всичко възможно снимките Ви да бъдат хубави! Ако изпитвате макар и малко недоверие спрямо нас, по-добре още сега потърсете друг сайт!

1. Размери на хартията и начин на копиране

Понякога се налага да копираме част от файловете с бели ивици или рамка, въпреки нашето и Ваше нежелание. Ако файловете не са с оригиналните размери, а са допълнително оразмерявани/изрязвани или не са с размер, пропорционален на размера на фотохартията, те ще бъдат копирани с бели ивици или бяла рамка, независимо дали поръчката е със или без корекции. Точният размер на снимките за формат 9х13 е 89x127mm, за формат 10х15 е 102x152 mm, формат 13х18 е 127х178mm, формат 15x21 e 152x210mm, а 20х30 е с размер 203x300mm при резолюция 300ppi. Пропорцията на страните на файловете трябва да бъде в съотношение, съответстващо на съотношението на страните на хартията (за формат 10х15 и 20х30 например това съотношение е 2:3). В настройките на смартфоните това съотношение липсва, като в тези случаи можете да настроите камерата да снима в съотношение 4:3 – най-близкото до пропорциите на хартията (2:3). Файлове с пропорция 16:9 се налага да бъдат кадрирани (отрязват се части от файла) или копирани с бели ивици. Файлове, които са снимани прекалено отблизо (като например селфи), както и такива, при които след копиране на файла може да бъде отрязан важен елемент от кадъра или част от него (част от тялото, забележителност, колажи и т.н.), също е възможно да се наложи да бъдат копирани с бели ивици или бяла рамка. Много от клиентите обичат колажите и използват безплатните програми в интернет, за да направят този колаж. В повечето случаи обаче, файловете не са с добро качество, а най-често и размерът не отговаря на пропорциите на хартията и отново се налага да се копират с широки бели ивици. Копистът преценява по време на изпълнението на поръчката, индивидуално за всеки един файл, дали той може да бъде кадриран или трябва да бъде копиран с бели ивици. Копирането на снимките със или без бели ивици не зависи от това дали сте задали опцията със или без корекции при направата на поръчката. Просто няма друг начин, съжаляваме!

Внимание! Увеличава се броят на поръчките, в които се снима на програма "Панорама". Не Ви препоръчваме да качвате такива файлове, тъй като тези снимки се копират с много широки бели ивици. Моля, променете настройките на телефона (при някои модели тази програма е зададена по подразбиране) или фотоапарата.

2. Задаване на опция СЪС или БЕЗ корекции

Голяма част от грешките, направени при снимане, е невъзможно да бъдат коригирани при копирането на снимки. Не се заблуждавайте от това, че снимките Ви изглеждат добре на Вашия компютър или телефон. Много е различно как файлът изглежда на монитор и дали той носи достатъчно информация, за да станат снимките хубави.

При направата на всяка поръчка, Вие имате опцията да зададете дали Вашите снимки да бъдат направени СЪС или БЕЗ корекции. При задаване на опция СЪС корекции, Вашите снимки ще бъдат копирани с допълнителни корекции като частично подобряване на контраста, цветовете,както и просветляване на тъмните файлове. Файловете в поръчки, при които е зададена опцията „със” корекции, се обработват през специален платен софтуер, който подобрява максимално тяхното качество (резолюция). Корекциите на файловете са възможни в определени граници, с доплащане за всеки брой снимка като информация за оскъпяването можете да намерите в раздел „Цени” на сайта. Файлове, които не са на фокус (размазани), такива с много ниска резолюция, както и ефектът "стъклено око", не могат да бъдат коригирани. НЕ коригираме ефекта "червени очи",но при съвременните телефони и фотоапарати този неприятен ефект така или иначе е напълно избегнат. За корекция на червени очи можете да използвате и някоя от множеството безплатни програми. Поръчки, чиито файлове са зададени с опция СЪС корекции, се копират на фотолаборатория FUJI Frontier , притежаваща технологията "Image Intelligence™  - една от най-напредналите технологии за дигитална оптимизация на изображенията, чиято цел е висококачествени, реалистични снимки – такива, каквито ги виждате Вие през Вашите очи. Повече за технологията Image Intelligence™ на FUJIFILM можете да прочетете тук.

 

Раздел V. Отказ от поръчка, рекламации и право на връщане на стока

1. Отказ от поръчка 

В качеството си на потребител, Вие имате право да откажете направена от Вас поръчка в случай, че статусът на поръчката е „Приета” или „За работа”, т.е. ако тя все още не е изпълнена. В този случай трябва да се свържете със SnimkiteNi.bg, за да ни уведомите, че желаете да откажете поръчката си, като не е необходимо да посочвате причина за това. Ако поръчката Ви вече е изпълнена или изпратена, Вие нямате право да откажете поръчката.

2. Рекламации и замяна на продукт

Рекламации се приемат според изискванията на Закона за защита на потребителите в сроковете, определени от него, както и останалите нормативни документи. При връщане на поръчката  поради предявени претенции за рекламация, ако те са неоснователни, транспортните разходи са за сметка на клиента. Ако рекламацията е основателна, сумата се възстановява в срок от 15 календарни дни по банков път на посочена от Вас сметка като при наличие на такси за превод, те са за сметка на клиента.  

3. Връщане на стока

Клиентът има право да върне поръчаните стоки в 14-дневен срок в следните случаи:

 1. За стоки, които не са по индивидуална заявка. Такива стоки са: рамки, албуми и др.
 2. За стоки, които не са по индивидуална заявка, за които е установено, че не отговарят на съдържанието на поръчката или има установени дефекти
 3. За стоки, които са по индивидуална заявка, за които е установено, че не отговарят на съдържанието на поръчката или има установени дефекти

Клиентът няма право да върне поръчаните стоки в следните случаи:

 1. За стоки, които са по индивидуална заявка на клиента. Такива стоки са: снимки и продукти със снимка – чаши, тениски, аксесоари, ключодържатели и др.
 2. За стоки, които са повредени или променени след момента на получаването им, включително и тяхната опаковка.

Ако файловете в поръчката, за които клиентът предявява претенции за рекламация, не отговарят на Изискванията към файловете или са с неподлежащи на корекции цветове, контраст, ако файловете не са на фокус и други (Раздел III. Изисквания към файловете).

Клиентът няма правото да върне или откаже получаването или заплащането на пратката на куриера/куриерската фирма. Клиентът е длъжен да получи и заплати поръчката си и при установени несъответствия да се свърже със SnimkiteNi.bg. Връщането на заплатената сума от потребителя, без стойността на куриерската услуга, се извършва единствено по банков път на посочена от клиента банкова сметка. Таксата за банковия превод е за сметка на клиента. Куриерската фирма не може да възстанови или върне сумата на клиента.

Клиентът е длъжен да съхранява получената стока, нейното качество и опаковка в този срок. При връщане на стока, клиентът не дължи обезщетения или неустойки. Клиентът е длъжен да върне получената стока в своята цялост, оригинален търговски вид и опаковка и с придружаващата го документация (фактура и/или касов бон) със същата куриерска фирма, с която е изпратена поръчката му. Клиентът е длъжен да уведоми SnimkiteNi.bg в писмен вид, че желае да упражни правото си на рекламация или връщане на стоката. SnimkiteNi.bg може да откаже да приеме върната стока, ако тя не е изпратена със същата куриерска фирма или ако не са спазени Условията за ползване и политиката за връщане на стока. Връщането на стоката става чрез куриерска фирма за сметка на клиента.

Всяка поръчка се съпровожда от касов бон. Проверявайте крайната сума от получения e-mail със съдържанието на поръчката и я сравнявайте с цените, обявени в сайта. Не са изключени грешки при пресмятане на сумите от програмата поради различни причини, най-вече поради неустойчива връзка със сървъра. Моля, сигнализирайте при такива случаи като ни изпратите писмо чрез раздел "Контакти" на сайта. Точната сума ВИНАГИ е посочена на КАСОВИЯ БОН! 

4. Административен отказ за изпълнение на поръчка

Всички поръчки подлежат на предварителен преглед и контрол от изпълняващия функцията Администратор на сайта. Те се предават за изпълнение само след като бъде направена проверка за спазване на условията за приемане на поръчки.

Изпълняващият функцията Администратор на сайта може да откаже изпълнението на Ваша поръчка или да поиска предварително заплащанев следните случаи :

 1. Ако между качените за копиране на снимки файлове има такива с нецензурно, порнографско или педофилско съдържание, както и файлове с елементи на насилие и жестокост. Не се изпълняват поръчки за снимки от колажи и файлове, уронващи престижа и достойнството на личността, както и такива, подтикващи към расова или религиозна нетърпимост.
 2. Ако в поръчката Ви има изисквания за изпълнение, които не са сред дейностите, които сайтът изпълнява,
 3. Ако посочените данни от регистрацията, или част от тях, са грешни или непълни,
 4. Ако бъде установено, че въпреки съгласието Ви с Условията за ползване, не сте се съобразили с тези условия или има основание да се смята, че сте се съгласили с тях без да ги прочетете,
 5. Ако сте нелоялен клиент на сайта, или бъде установено, че сте проявили НЕКОРЕКТНОСТ към други фирми и има сигнал за невзета пратка с наложен платеж.
 6. Администраторът на сайта може да поиска предварително заплащане на поръчката по негова преценка, когато има грубо отношение от страна на клиента или недостатъчна заинтересованост от изпълнението на поръчката, или ако файловете са с лошо качество, ниска резолюция и съотношение на страните, неотговаряща на тази на снимките(примерно файлове със съотношение на страните 16:9).
 7. Ако при предна поръчка сте предявили неоснователни според нас претенции относно изпълнението и качеството на снимките, задължително ще Ви бъде поискано предварително заплащане и изпълнение на поръчката без претенции от Ваша страна относно качеството на снимките.

В тези случаи системата изпраща съобщение на електронната Ви поща, че поръчката е отказана, като са посочени и обстоятелствата, предизвикали отказ. Същото съобщение се изпраща и ако клиентът се откаже сам от направена поръчка.

5. Спорове и жалби

Възникнали спорове от или във връзка със сключването и изпълнението на договорите за покупко-продажба от разстояние чрез сайта на Снимките Ни.БГ ООД, страните ще положат усилия за разрешаването им в дух на разбирателство и взаимни компромиси. В случай че не се стигне до споразумение от двете страни, спорът между тях ще бъде разрешаван от компетентния съд по регистрация на фирмата - Районен съд Варна, съобразно законите на Република България. 

Потребителят има право да се обърне за разрешаването на всякакви спорове и към Европейската онлайн платформата за разрешаване на спорове (платформата ОРС), или пред Общата Помирителна комисия към Комисията за защита на потребителите.

Комисия за защита на личните данни:

адрес: гр. София, ул. Иван Евстатиев Гешов № 15

тел.: 02 / 940 20 46 

e-mail: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

сайт: www.cpdp.bg

 

Комисия за защита на потребителите:

адрес: гр.София, пл.Славейков №4А, ет.3, 4 и 6

тел.: 02 / 980 25 24, гореща линия: 0700 111 22 

сайт: www.kzp.bg

 

Европейска платформа за ОРС: 

адрес: гр.София, ул. Бачо Киро 14

тел.: 02 / 986 76 72

e-mail: info@ecc.bg

сайт: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 

 

 

Последна актуализация: 13.09.2022г.